Skype Me™!  
 
Търсене
 

Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена

Маршрут: София – Залцбург – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – Мюнхен – Виена – София
Дати:

5 дни / 2 нощувки


цена от: 269 лв.

 
Предколедна екскурзия Залцбург, замъкът Херенхимзее, Мюнхен и Виена

Дати
12.12.2018 - 16.12.2018
19.12.2018 - 23.12.2018
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 18.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Залцбург.

2 ден: Пристигане в Залцбург следобед - град на музиката и солта. Туристическата програма (на български език) започва от „Капител плац“ – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта „Хоензалцбург“ - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й започва през 1077 г. и продължава близо 6 века до 1683 г., като многократно е разширявана, достроявана и подновявана); родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Свободно време за самостоятелна разходка из приказно украсените улички в стария град и за посещение на Коледните базари. Настаняване в хотел 3* в района на Залцбург. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване за eзерото Химзее - най-голямото езеро в Бавария. По желание и срещу допълнително доплащане посещение на двореца „Херенхимзее“, копие на двореца „Версай“, построен от Лудвиг ІІ Баварски (до замъка се пътува с корабче): Лудвиг ІІ купува острова през 1873 г. с мисълта да построи на него новия Версай. Всъщност мястото до Етал, където сега се намира един от дворците му Линдерхоф, е било планувано за дворцовото копие, но теренът се оказал твърде малък. При пребиваването си в Париж, самотният крал изучавал архитектурата по времето на Луи XIV, на когото подражавал. В двореца има 70 стаи, от които 50 никога не са завършени. Лудвиг живял тук за общо само 10 дни през септември 1885. След две години и островното бижу отваря врати за туристите. Съдбата на кралската сграда е подобна на „Нойшванщайн“ – за съжаление е недовършена. Отпътуване за Мюнхен. Туристическа програма на български език в града: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. Свободно време за посещение на Коледния базар на Мариенплатц, където ще усетите немския коледен дух с аромата на глювайн, ром и канела, на коледни курабийки, джинджифилови кексове и захаросани ябълки. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа програма във Виена на български език: Ринга – булевардът, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Рингът е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; „Хофбург“ (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. „Мария-Терезия“ с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца „Белведере“, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена – „Хофбург“, ул. „Грабен“ с Колоната на чумата и разбира се, готическата катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка.
По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините „Шонбрун“ с местен екскурзовод на български език:дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободно време за посещение на най-големия Коледен базар във Виена – организиран пред сградата на Кметството. Отпътуване за България.

5 ден: Връщане в България около обяд.

Дати Редовна цена Промоционална цена
12.12.2018 – 16.12.2018 399 лв. 269 лв.
19.12.2018 – 23.12.2018 399 лв. 269 лв.Задължителни такси:
 • пътни такси – 15 евро / 30 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)

Обща цена на пътуването: 299 лв. /осн.пакет + пътни такси/

Крайната цена включва:
 • транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
 • 2 нощувки със закуски в района на Залцбург в хотел ***
 • медицинска эастраховка с покритие 2000 евро
 • туристическо и информационно обслужване на български език
 • организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Крайната цена не включва:
 • екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее с екскурзовод на български език – 15 евро (при група мин. 20 души)
 • Корабче в двете посокиза ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 20 евро
 • посещение на Двореца Шьонбрун – 45 лв. възрастен, 35 лв. деца до 12 г. (резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се прирезервация за екскурзията; при група минимум 25 души
 • медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.
 • доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
 • входни такси за музеи и мероприятия по програмата
 • възможност за избор на седалка – информация за доплащанията ТУК
 • възможност за трансфер от-до гр. Враца /и за двете дати/ - 20 лв. /в двете посоки/
 • възможност за трансфер от-до гр. Видин /само за дата 19.12!/ - 30 лв. /в двете посоки/
 • застраховка отмяна на пътуване

Депозит: 100,00 лв. – внася се при подписване на договора
Втора вноска:15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
 • валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора. Визи не се изискват.
 • за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
 • Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
 • Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последнователността на програмата
 • всички други ОБЩИ УСЛОВИЯ на www.suntravel.bg/общи условия

Ориентировъчни входни такси:
ЗАЛЦБУРГ
Къщата на Моцарт: 11 евро за възрастен; 3,50 евро за деца от 6-14 г.; 4 евро тийнейджъри до 18 г.
Крепоста Хоензалцбург: Фуникуляр в двете посоки и входна такса за крепоста – 12, 20 евро; деца до 14 г. 7 евро
Дворецът Мирабел: вход свободен
Дворецът Хелбрун: 12,50 евро възрастен; 8 евро младежи 19 - 26 години; 5,50 евро деца 4 - 18 години
МЮНХЕН
Резиденцията на Кайзерите: 7 евро; за съкровищницата 7 евро; комбиниран билет за резиденцията и съкровищницата 11 евро
ВИЕНА
Музей на изящните изкуства: 15 евро възрастни; 11 евро студенти
Музей по естествена история (Природонаучен музей) 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) - безплатно
Съкровищницата: 12 евро възрастни; деца и младежи (до 19 г.) – безплатно
Комбиниран билет: Императорските апартаменти + Музеят на Сиси + Сребърната колекция с аудио гид:
13,90 евро възрастни; 8,20 евро деца и младежи (6 – 19 г.)
Двореца Белведере: Комбиниран билет Горно Белведере и Долно Белведере:
22 евро възрастни, 19 евро студенти, деца и младежи (до 18 г.) – безплатно; 19 евро за над 65 г.
 • Входните такси са с ориентировъчен характер и Туроператорът не носи отговорност за настъпили промени в деня на посещенията